A következő élő közvetítés része Orbán az ukrán szélsőségesek feketelistáján, Finnország felmondta az atomerőmű-szerződését a Roszatommal

Orosz hírügynökség: kiújultak a harcok a mariupoli acélműnél

Alexey Kudenko / Sputnik / AFP
Alexey Kudenko / Sputnik / AFP

A RIA Novosztyi hírügynökség hétfő este a Moszkva által függetlennek mondott donyecki entitás belügyminisztériumára hivatkozva azt írta, hogy az ukrán oldal megtörte a fegyvernyugvást a mariupoli Azovsztal acélműnél, az üzem területén lévő állásokból tüzet nyitott, amire a donyecki szakadár fegyveres erők válaszoltak.

A jelentés szerint az Azovsztal közelében most lövések és gránátrobbanások hallatszanak. A korábban kihirdetett csendrendeletnek köszönhetően a RIA Novosztyi szerint „több száz civil” tudott kivonulni Azovsztal területéről és a közeli városrészekből.

Az orosz védelmi minisztérium hétfőn azt közölte, hogy április 30-án és május 1-jén 126 civilt evakuáltak az acélmű területéről, közülük 69-en kívántak az ukrán kormány ellenőrzése alatt álló területre távozni. Őket a tárca szerint átadták az ENSZ és a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága (ICRC) képviselőinek. Moszkvai tájékoztatás szerint a távozók konvojjal elindultak Zaporizzsja felé.

A TASZSZ hírügynökség délután azt írta, hogy egy többtucatnyi autóbuszból álló konvoj indult el Mariupol felé, katonai kísérettel. A gépkocsioszlopban mentőautók és ICRC-járművek is haladtak. (MTI)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik