Élő Nagyvilág

Percek kérdése volt, hogy az oroszok meggyilkolják Zelenszkijt és a családját; megpróbálják kimenekíteni a civileket az Azovsztalból

Sergei SUPINSKY / AFP
Sergei SUPINSKY / AFP
  • Az ENSZ főtitkára kijevi látogatása során bírálta saját szervezete Biztonsági Tanácsát. A Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel tartott sajtótájékoztatón Antonio Guterres azt mondta, hogy a tanácsnak nem sikerült megakadályoznia sem befejeznie az ukrajnai háborút.
  • A Pentagon szerint az oroszok csúsznak a donbászi hadműveletekkel.
  • Kivonul az EBESZ Ukrajnából. A szervezet 2014-ben, a kelet-ukrajnai harcok idején indított megfigyelő missziót az országban.
  • Jens Stoltenberg NATO-főtitkár kijelentette, hogy Finnországot és Svédországot „szívélyesen üdvözölnék”, ha úgy döntenének, hogy csatlakoznak a 30 nemzetet tömörítő katonai szervezethez, és a csatlakozási folyamat gyorsan lezajlana. Később a katonai szövetség vezetője arról beszélt, hogy hosszú távon kell készülni a háborúra, mert az akár hónapokig, évekig is eltarthat.
  • A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség vizsgálja Kijev állításait, miszerint egy orosz rakéta szállt el egy atomerőmű fölött.
  • Egy ember meghalt Kijevben a tegnapi támadások során
  • Percek kérdése volt, hogy az oroszok meggyilkolják Zelenszkijt és a családját a háború első óráiban

Meghalt egy brit férfi Ukrajnában

Egy brit férfi meghalt Ukrajnában, egy másik brit pedig eltűnt – közölte a brit Külügyminisztérium.

Meg nem erősített hírek szerint mindketten önkéntesként harcoltak az orosz csapatok ellen az ukrán hadsereg oldalán. A külügyminisztérium nem közölt részleteket arról, hogy mi volt a két férfia ukrajnai tartózkodásának célja.

Tudomásunk van egy brit állampolgárról, aki Ukrajnában eltűnt, és akinek támogatjuk a családját. Sürgősen próbálunk további információt szerezni.

– mondta a brit külügyi szóvivő.

(SkyNews)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik