A következő élő közvetítés része Légitámadás érte Kijevet, miközben az ENSZ-főtitkár ott tartózkodott; a NATO évekig támogathatja Ukrajnát

Amióta tart a háború, Putyin csaknem megduplázta az erengiahordozókból származó bevételeit

Oroszország csaknem megduplázta a fosszilis tüzelőanyagok EU-nak történő értékesítéséből származó bevételeit a háború eddig eltelt két hónapja alatt, olvasható a Guardian elemzésében, amiből az is kiderül, hogy az oroszok úgy tudtak extra profitra szert tenni, hogy némileg csökkent az exportált mennyiség.

Az Energiával és Tiszta Levegővel foglalkozó Kutatóközpont hajóforgalmi és rakományelemzése szerint Oroszország mintegy 62 milliárd eurót kapott olaj-, gáz- és szénexportból az invázió kezdete óta eltelt két hónapban. Az EU-ban az import körülbelül 44 milliárd eurót tett ki az elmúlt két hónapban, szemben a tavalyi év egészében elért körülbelül 140 milliárd euróval, azaz nagyjából havi 12 milliárddal.

Az eredmények azt mutatják, hogy Oroszország továbbra is profitál Európa energiaellátásából, miközben az európai kormányok hetek óta azon igyekeznek, hogy csökkentsék az orosz energiától való függést, hogy Putyin ne tudja a gázért kapott pénzből finanszírozni a háborút.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik