A következő élő közvetítés része Moldova szakadárai háborúra készülhetnek, Putyinnál vizitált az ENSZ-főtitkár

A szlovák rendőrség közölte, kevés a wc Oroszországban

Artur Widak / NurPhoto via Getty Images
Artur Widak / NurPhoto via Getty Images

Egész furcsa helyről kapott furcsa kritikát Oroszország: az Új Szó beszámolója szerint a szlovák rendőrség közölt elszomorító adatokat az orosz átlagemberek életéről. A Hoaxy a podvody – Polícia SK Facebook-oldalon az orosz dezinformációs kampány ellen harcolnak: az oroszok ennek keretében gyakran csodás országként írják le Oroszhont, míg a Nyugatot hanyatló térségnek. Az Új Szó szerint a következőt írta a rendőrség:

A Kreml-párti propaganda az Ukrajnában zajló háború kapcsán kialakított információs káoszon túl úgy próbálja meg lefesteni Oroszországot, mint az »álmok országát«. Remek hadsereg, remek ország, remek életkörülmények. És ez a dezinformációs narratíva kéz a kézben jár a »korrupt nyugati világ« becsmérlésével.

Mindezt olyan adatokkal támasztották alá, mint hogy a szlovák átlagkereset majdnem a duplája az orosznak, rengeteg a gyilkosság, sőt a személyi higiénia feltételei is millióknak hiányoznak. Egy 2020-as statisztikát idéznek, ami szerint a 144 milliós Oroszországban 35 millió embernek wc-je, 47 milliónak meleg vize, 22 milliónak pedig fűtése nincs az otthonában.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik