Nagyvilág koronavírus

Sanghaj egyes lakóközösségei két hét után először kimehettek levegőzni

Chen Si / AP / MTI
Chen Si / AP / MTI

Sanghaj egyes részein több mint két hét után először jöhettek ki otthonukból a város lakói. Kedden a városvezetés kísérleti jelleggel enyhítette a Covid-19-járvány miatt elrendelt korlátozásokat.

A Reuters híradása szerint Sanghajban hétfőn közölték, hogy mintegy 7000 lakóegységet alacsonyabb kockázatú területnek minősítettek. Csak ott enyhítettek, ahol 14 napja nem jelentettek új fertőzést.

Jóllehet kedden sokan elhagyhatták lakóhelyüket, az azonban a hírügynökség szerint továbbra is zavart okoz, hogy az alacsonyabb kockázatú zónákban élők milyen mértékben mozoghatnak szabadon a város területén. Ráadásul sokan még mindig a lakóbizottságok által kibocsátott engedélyekre várnak.

A megelőzési területeknek nevezett, alacsonyabb kockázatú zónák lakóit továbbra is ellenőrzik, és szigorú távolságtartási intézkedéseket kell betartaniuk

– mondta Wu Qianyu városrész egészségügyi tisztviselője egy sajtótájékoztatón.

Hosszú bezárt időszak után érthető, hogy az emberek ki akarnak menni levegőzni, élelmiszert és gyógyszert kell vásárolniuk, és orvosi kezelésre kell menniük, de ha sok ember gondatlanul gyülekezik, az veszélyezteti az eddigi járványmegelőzési munkát

– közölte a hivatalnok.

Hétfőn Sanghajban az új tünetmentes megbetegedések száma 11 százalékkal csökkent az egy nappal korábbihoz képest.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik