Nagyvilág

Megvan a csütörtöki tel-avivi lövöldözés állítólagos elkövetője

ACK GUEZ / AFP
ACK GUEZ / AFP

Belehalt sérüléseibe az a 35 éves Barak Lopen, aki a csütörtök esti tel-avivi lövöldözés egyik súlyos sérültje volt. Ahogy arról korábban beszámoltunk, még este két ember életét vesztette és többen megsebesültek csütörtök este Tel-Aviv belvárosi szórakozónegyedében egy lövöldözésben. A harmadik halálos áldozat korábban olimpiákon is induló kajakversenyző volt, emellett az izraeli olimpiai és paraolimpiai kajakválogatott edzője – írta az MTI izraeli tudósítója az izraeli sajtóra hivatkozva.

Ezzel tehát háromra emelkedett a csütörtök esti tel-avivi lövöldözéses merénylet halálos áldozatainak száma

Naftali Bennett miniszterelnök pénteken bejelentette, hogy a biztonsági erők továbbra is maximális készültségben vannak Tel-Avivban és az egész országban, hogy megakadályozzanak egy esetleges további merényletet.

A helyi egészségügyi gyorsszolgálat beszámolója szerint csütörtök este a belváros több helyszínéről is jelentettek lövéseket. Közlésük szerint hat embert szállítottak kórházba, hárman súlyos, illetve kritikus állapotban voltak. Az AP hírügynökség azt írta, hogy több száz izraeli rendőr, valamint kutyás egység és a hadsereg különleges erői tartottak hajtóvadászatot Tel-Avivban az éjszaka, és épületenként kutattak át a sűrűn lakott lakónegyedet.

Pénteken hajnalban aztán a hatóságok közölték, hogy megtalálták az állítólagos támadót, Tel-Aviv déli részén az arab negyedben, és tűzharcban megölték.

A Shin Bet izraeli biztonsági szolgálat azt közölte, hogy Raad Hazem, egy 28 éves palesztin férfi személyében azonosították a merénylőt, ő az Izrael állam által jogtalanul megszállt Ciszjordánia lakója. A hírek szerint a férfi nem tartozott egyetlen szervezett militáns csoporthoz sem, és nem került korábban a hatóságok látókörébe. Közölték azt is, hogy engedély nélkül lépett be Izrael területére.

Három héten belül ez volt a negyedik halálos áldozatot követelő támadás Izraelben palesztin fegyveresek részéről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik