Ez a poszt a következő élő közvetítés része: Az orosz szén és hajózás is megsínyli az új EU-szankciókat, Zelenszkij kereste Orbánt Vissza a közvetítéshez

Zelenszkij többször kereste Orbánt, aki szerinte fél Oroszországtól

RONALDO SCHEMIDT / AFP
RONALDO SCHEMIDT / AFP

Orbán Viktornak választania kell Oroszország és a világ többi része között – mondta ukrán újságíróknak  ott interjújában Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az Interfax Ukrajna beszámolója szerint. „Mondhatja azt, hogy ő Magyarországot választja, de az a világ többi részéhez tartozik” – tette hozzá.

Zelenszkij úgy véli, hogy a magyar nép pozitívan gondol az ukrán népre, ő maga pedig többször kérte Orbánt, hogy találkozzanak:

Szerettem volna kapcsolatba lépni [Orbánnal], felhívtam, meghívtam egy találkozóra, felajánlottam, hogy találkozom vele. Biztos vagyok benne, hogy fél. Lehet, hogy ezen most meg fog sértődni, és azt mondja, hogy ő nem fél senkitől, de igenis fél attól, hogy Oroszországnak milyen befolyása van a magyar államra. Ez egy létező jelenség, akár tetszik neki, akár nem.

Az RTL Zelenszkij kijelentéseivel kapcsolatban megkereste a miniszterelnök sajtófőnökét, de egyelőre nem kaptak választ.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik