A következő élő közvetítés része Az orosz szén és hajózás is megsínyli az új EU-szankciókat, Zelenszkij kereste Orbánt

Zelenszkij: Az oroszok olyan dolgokat követtek el, amilyeneket a helyiek még a náci megszállás alatt sem láttak

AFP
AFP

Az ukrán hatóságok szerint mintegy háromszáz civilt kínoztak és öltek meg az orosz csapatok az azóta felszabadított Bucsa településén, de máshol még nagyobb lehet az áldozatok száma – jelentette be hétfő éjjel Volodimir Zelenszkij.

Az ukrán elnök a CNN összefoglalója szerint azt mondta:

Már vannak olyan adatok, amelyek szerint Borodjankában és néhány más felszabadított városban még magasabb lehet az áldozatok száma. A kijevi, csernyihivi és szumi vidék felszabadult körzeteinek számos falujában a megszállók olyan dolgokat követtek el, amilyeneket a helyiek még a 80 évvel ezelőtti náci megszállás alatt sem láttak. A megszállókat mindenképpen felelősség terheli ezért.

Hozzátette, hogy Bucsában több mint háromszáz halottról tudnak eddig, de ez a szám még növekedhet, ahogy átnézik az egész települést. Zelenszkij kijelentette: maximális hozzáférést biztosítanak akár újságírók ezreinek is a felszabadított városokban azért, hogy dokumentálni tudják az orosz rémtetteket. Ugyanakkor figyelmeztetett arra, hogy Oroszország megpróbálja majd elfedni az erőszak nyomait.

Az oroszok szerint a bucsai vérengzésről közzétett információk és képek csak provokációk.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik