A következő élő közvetítés része Az orosz szén és hajózás is megsínyli az új EU-szankciókat, Zelenszkij kereste Orbánt

Orosz ENSZ-nagykövet: Provokáció volt a bucsai vérengzés

AFP
AFP

Az orosz ENSZ-nagykövet szerint „a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján semmi kétség, hogy megrendezett provokáció volt az állítólagos vérengzés Bucsában”. Vaszilij Nyebenzja erről hétfőn a világszervezet székházában tartott sajtókonferenciáján beszélt. Az orosz diplomata a TASZSZ hírügynökség beszámolója szerint felvételeket mutatott, amelyek a bucsai vérengzés megrendezett mivoltát voltak hivatottak alátámasztani.

Már az elejétől fogva világos volt, hogy ez semmi más, mint a soron következő, előkészített provokáció, amely az orosz katonák lejáratására és embertelenségének bemutatására, valamint az Oroszország elleni politikai nyomásgyakorlásra szolgál

– fogalmazott az orosz diplomata. Hozzátette: az orosz hadsereg nem követ el semmiféle atrocitásokat civilekkel szemben.

Az orosz diplomata felfoghatatlannak nevezte a Nyugat azon törekvését, hogy Oroszországot kizárják az ENSZ Emberi Jogi Tanácsából. Újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy mindez nem segíti elő az orosz-ukrán béketárgyalásokat. Az ukrán fővárostól, Kijevtől mintegy 30 kilométerre északnyugatra fekvő Bucsát a február 24-én elindított háború első napjaiban foglalták el az orosz csapatok, és a napokban foglalták vissza az ukrán erők. Az oroszok távozása után a helyi hatóságok több száz meggyilkolt civil holttestére bukkantak.

(MTI)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik