Nagyvilág

Élő adásban hívta fel az időjós a gyerekét, hogy figyelmeztesse: tornádó közeleg

NBC4 Washington
NBC4 Washington

Az NBC Washington tévécsatorna meteorológusa, Doug Kammerer az élő tévéközvetítés közben hívta fel a gyerekét, amikor rájött, hogy a tornádó, amit épp akkor jelentett be a nézőknek, olyan útvonalon halad, amely érinti marylandi házukat. Az adásban kivetítették a tornádó útvonalát jelző grafikát, az időjós pedig belenagyított, hogy részletesebb képet mutasson a nézőknek, amikor felismerte, hogy az ő utcájuk is a legveszélyesebb zónában van, amit el is mondott a nézőknek, majd elővette a telefonját, és felhívta egyik gyerekét, hogy szóljon, húgával együtt húzódjanak be a biztonságos pincébe:

Kent, ott vagy? Oké, azt szeretném, hogy most menjetek le a pincébe. Tornádóriasztást kaptunk. Kérlek, gondoskodj róla, hogy te és Cally lemenjetek, amilyen hamar csak tudtok.

Miután riasztotta gyerekeit, Kammerer visszatért a nézőkhöz, jelezve, hogy muszáj volt szólnia a gyerekeinek, mert aligha nézik a tévét, valószínűleg el vannak merülve valami videójátékban, és nem tudnak a veszélyről. A két gyerek egyedül volt otthon, anyjuk épp nem volt velük, így muszáj volt gondoskodni a biztonságukról. Később az időjós tájékoztatta a nézőket, hogy a tornádó valóban megérkezett, két benzinkutat meg is rongált, de személyi sérülés nem történt, az ő gyerekei is biztonságban voltak.

A csatorna később ki is posztolta a videót azzal, hogy lám, a meteorológusuk azért dolgozik, hogy a nézők éppúgy biztonságban legyenek, mint a saját családja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik