A következő élő közvetítés része A lengyel miniszterelnök szerint az oroszok rövidesen elfoglalhatják Ukrajna egyharmadát, Oroszország több uniós vezetőt is kitiltott a területéről

Amerika biztos benne, hogy Putyint félrevezették

Az amerikai kormány meg van róla győződve, hogy helyes az a helyzetértékelés, miszerint Vlagyimir Putyint félretájékoztatták a tanácsadói a hadsereg ukrajnai teljesítményéről, erről beszélt az amerikai külügy egyik magas rangú tisztviselője.

A CNN szerint a neve elhallgatását kérő politikus arról beszélt, teljességgel megbíznak ezekben az információkban, ráadásul az orosz elnök félrevezetése már a háborút megelőzően kezdődhetett. Közölte, a forrásaikat nem adhatják ki, de abszolút megbízhatóak a hírszerzés értesülései.

Nagyon úgy tűnik, Putyin azt hitte, hogy bevonul Ukrajnába, a serege nem tapasztal majd ellenállást, készségesen üdvözlik őket és 48-72 órán belül beveheti Kijevet. Hamis minden eleme annak, amiben hitt

– magyarázta.

Antony Blinken amerikai külügyminiszter korábban marokkói látogatásán beszélt arról, az autokráciák hátulütője, hogy a rendszerben nincsenek olyan emberek, akik elmondják az igazságot a hatalomnak vagy nincs rá lehetőségük, hogy tájékoztassanak arról. Szerinte ez tapasztalható most Oroszországban is.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik