A következő élő közvetítés része Putyint becsaphatta a hadvezetés, ezer felett a civil halottak száma

Lebombázták a mikolajivi kormányhivatalt, tucatnyian meghaltak

Ukrainian State Emergency Service / AFP
Ukrainian State Emergency Service / AFP

Legalább 12-en meghaltak és 33-an megsebesültek kedden, amikor egy orosz rakéta becsapódott egy regionális kormányépületébe a dél-ukrajnai Mikolajiv városában – írta meg a Guardian az ukrán katasztrófavédelem illetékeseire hivatkozva.

Az orosz légicsapás helyi idő szerint 9 óra előtt ért egy kilencemeletes kormányépületet kedden, az építmény nagy része megsemmisült, az emberek a törmelékek alatt rekedtek.

12 ember holttestét hozták elő a pusztítás helyszínéről, és 33 ember megsebesült

– áll az ukrán katasztrófavédelmi hivatal közleményében a Telegramon.

A támadásról Zelenszkij ukrán elnök azt mondta, az oroszok alattomos módon csaptak le, hiszen egy olyan időpontját választottak a támadásnak, amikor az épületben és környékén nagy volt a forgalom. Az ukrán elnök örömét fejezte ki ugyanakkor, hogy az épületben tartózkodók többségének nem esett komoly baja.

A Mikolaijvra mért légi csapás egyébként épp azon a napon történt, amikor a város arra emlékezett, hogy 78 évvel ezelőtt, 1944.március 28-án kiűzték Mikolajivből a megszálló náci betolakodókat. Ez illeszkedik az oroszok narratívájába is, akik a háború egyik okaként azt jelölték meg, hogy „nácitlanítani” akarják Ukrajnát.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik