Nagyvilág

Húsz résztvevő kaphat pénzbírságot a brit kormányfő hivatalában tartott karanténbulik miatt

JUSTIN TALLIS / AFP
JUSTIN TALLIS / AFP

Húsz résztvevő kaphat pénzbírságot a koronavírus lezárások szabályait megsértő Downing Street-i bulik miatt – írja a BBC. A rendőrség nem fogja megnevezni az érintett személyeket, de a Downing Street azt közölte, hogy ha a miniszterelnökre is kiszabnak büntetést, akkor arról tudatják a közvéleményt.

2021 áprilisában két bulit is tartottak a brit miniszterelnök hivatalának otthont adó Downing Street 10-ben, miközben még bőven tartottak a koronavírus miatti szigorú lezárások. Az akkori szabályok értelmében jóformán csak családtagok találkozhattak egymással beltéren, ezzel szemben a Downing Streeten két parti is volt.

Az egyik egy búcsúbuli volt, amelyet a távozó kommunikációs igazgató, James Slack tiszteletére rendeztek, a másikat pedig Boris Johnson miniszterelnök fotósai rendezték az épület alagsorában. A beszámolók szerint a részt vevők bőven fogyasztottak alkoholt, és végül a két csoport az épület kertjében közösen folytatta a mulatozást, bőven éjfél utánig.

Kapcsolódó
Karanténbuli miatt remeg Boris Johnson széke
A brit kormányfő hivatalában pont akkor tartottak partit, amikor egész Anglia zárlat alatt volt. Johnson bocsánatot kért, de az eset a Konzervatív Párt tagjait is felháborította, akik megvonhatják tőle a bizalmat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik