A következő élő közvetítés része Megmérgezték Roman Abramovicsot, a Chelsea tulajdonosát; több elrabolt ukrán polgármestert holtan találtak meg

Az ukránok szerint 2000 gyereket deportáltak az oroszok Mariupolból

Oleksandr GIMANOV / AFP
Oleksandr GIMANOV / AFP

Volodimir Zelenszkij állítása szerint Oroszország 2000 gyermeket vitt el Mariupolból – írja a Guardian. Az ukrán elnök megerősítette, hogy az emberek humanitárius folyosókon keresztül, polgári közlekedéssel hagyják el a várost, de Oroszország de az elnöki hivatal vasárnap esti közleményében az állt, hogy az oroszok „megszervezték a mariupoli lakosok erőszakos kitelepítését is a megszállt területekre”.

Adataink szerint több mint 2000 gyermeket deportáltak. Ami azt jelenti, hogy elrabolták őket. Mert nem ismerjük ezeknek a gyerekeknek a pontos helyét. Voltak gyerekek szülőkkel és szülők nélkül. Ez egy katasztrófa, borzalmas,

írta Zelenszkij.

Az elnök hozzátette, hogy Mariupolt „az orosz hadsereg blokkolja, minden be- és kijáratot blokkolnak, a kikötőt elaknázzák. Nyilvánvaló a városban zajló humanitárius katasztrófa. Mert élelmiszert, gyógyszert és vizet nem lehet szállítani. Az orosz csapatok humanitárius konvojokat ágyúznak és sofőröket ölnek meg.” Hozzátette, hogy az ágyúzás miatt sok humanitárius konvoj úgy tért vissza, hogy nem érte el Mariupolt.

Zelenszkij elmondása szerint megpróbáltak megegyezni az orosz féllel a szabad ég alatt heverő katonák és civilek holttesteinek eltávolításáról, de ezt nem engedélyezték.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik