A következő élő közvetítés része Megmérgezték Roman Abramovicsot, a Chelsea tulajdonosát; több elrabolt ukrán polgármestert holtan találtak meg

A G7 elutasította Putyin követelését: nem fizetnek rubelben az orosz gázért

ANDRES GUTIERREZ / AFP
ANDRES GUTIERREZ / AFP

A világ hét leggazdagabb államának, a G7-országoknak a vezetői elutasították Moszkva azon követelését, hogy rubelben fizessenek az Oroszországból származó energiaimportért – közölte Németország energiaügyi minisztere.

Robert Habeck sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy a Franciaországot, Németországot, Olaszországot, Japánt, Nagy-Britanniát, az Egyesült Államokat és Kanadát tömörítő szervezet számára a rubelben történő fizetés elfogadhatatlan, ráadásul orosz oldalról ez a követelés a meglévő szerződések egyértelmű megszegése. Habeck ezért arra kéri az érintett vállalatokat, hogy ne tegyenek eleget Putyin követelésének.

Putyin a múlt héten jelentette be, hogy Oroszország azt szeretné, ha a „barátságtalan” országok ezentúl csak rubelben fizethetnének a földgázért, ami elemzők szerint azt a cél szolgálná, hogy a kormány megállítsa az orosz nemzeti valuta zuhanását.

(BBC)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik