Nagyvilág

Videókon a Texasban és Oklahomában pusztító tornádók

Brandon Bell / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Brandon Bell / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Több erős tornádó csapott le Texas és Oklahoma államokra az Egyesült Államok középnyugati vidékén, ahol számos lakóépületet lerombolt, és a lakók közül sokan a romok alatt rekedtek – jelentette az AP kedden az MTI szerint. Az amerikai hírügynökség szerint Texas államban Austin és Dallas környékét, míg Oklahoma államban Kingston város környékét sújtotta leginkább a forgószél.

Kapcsolódó
Megdobált a tornádó egy teherautót Texasban
A sofőr szerencsére nem sérült meg.

Texasban hétfőn több tornádót is jelentettek a 35-ös autópálya mentén, különösen Austin külvárosából, Round Rock és Elgin településekről, illetve a Dallas-Fort Worth-től nyugat-északnyugati irányban fekvő területekről. Texasban legalább négy személy megsérült hétfőn.

A természeti katasztrófának számos sebesültje volt az Oklahoma déli részén fekvő Kingston térségében is, de halottakról nem érkezett hír – tudósított a Fox News hírtévé kedden. A helyszínen készült fényképek szerint a pusztító erejű tornádó nagyon sok házat földig rombolt, autókat fordított fel, és több kilométer távolságban szórta szét a törmeléket.

Oklahoma közlekedési minisztériuma kénytelen volt lezárni a US-70-es főútvonalat, amíg eltakarítják a törmeléket az úttestről – közölte a Fox News 25 Oklahoma City-beli helyi tévécsatorna. Az Oklahomai Vöröskereszt a kingstoni gimnáziumban ideiglenes szállást nyitott a fedél nélkül maradt lakosoknak. A viharos erejű szél várhatóan még kedden este eléri a szintén déli Louisiana és Mississippi államokat is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik