Nagyvilág

Végigvideózták, ahogy az oroszok agyonlőnek egy ukrán civilt

ZDF Frontal
ZDF Frontal
Megadta magát az áldozat, ennek ellenére lőtték le. Ez így háborús bűn.

Súlyos drónfelvétel jutott a német közszolgálati tévé, a ZDF birtokába, amit alaposan le is ellenőriztek (többek közt felkeresve a felvételt készítő ukrán önkéntes harcosokat). A videón az látható a magasból, ahogy civil autók haladnak egy országúton, pont egy, az út melletti susnyásban megbújó orosz harckocsis egység felé. Időben kapcsolnak, megfordulnak, az egyik kocsi elhajt, a másik megáll.

A sofőr feltett kezekkel kiszáll, az autó elejéhez megy, majd összerogy.

Később az odaszaladó orosz katonák kihúzzák a testét a füves területre, miközben más civilek, egy nő és egy gyerek kiszállnak a kocsiból, majd elvezetik őket (sorsukról nincs információ). A videót a cikk végén helyeztük el, csak erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk.

A ZDF szerint az áldozat egy férfi, akit az orosz katonák agyonlőttek. Az eset még március 7-én történt, Kijevtől nyugatra, az E40-es autóúton. A férfi – még ha nem is volt civil – láthatóan megadta magát, ebből adódóan az orosz katonák háborús bűnt követtek el.

Mindez annak fényében is durva, hogy az orosz támadás feje, Vlagyimir Putyin elnök állította, különleges műveletnek nevezett inváziójuk során nem követnek el civilek elleni agressziót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik