A következő élő közvetítés része 35 halottja van a katonai támaszpont bombázásának, lelőttek egy amerikai újságírót Irpinyben

Nincs bocsánat, Ukrajna nem felejt – közölte az ukrán államfő

Emin Sansar / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Emin Sansar / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Volodimir Zelenszkij hajnalban újabb videót tett közzé. Tudatta, az orosz megszállók nem tudják Ukrajnát meghódítani, nincs bennük ahhoz elég erő, hogy az ukrán szellemet megtörjék. Azt mondta, továbbra is harcolni kell, a legnagyobb sebeket kell okozni az ellenségnek, akiknek hiába van sok fegyverük,  mert az ukránok a szabadságukért, a túlélésükért harcolnak a betolakodók ellen.

Zelenszkij szerint a háborúval elvágta magát a világtól Oroszország, ahol a szegénység és az erőszak fog uralkodni, és ahonnan elmenekül, aki csak tud.

Oroszország elveszíti az eszét. Elveszíti a tehetségeit, a pénzét.

És ez várna az oroszok által megszállt területekre is – tette hozzá. Az államfő köszönetét fejezte ki azoknak, akik kiállnak a törvényes ukrán hatalom mellett, és a fenyegetések közepette is tüntetnek. Ugyanakkor megfenyegette azokat, akik behódolnak. Úgy fogalmazott, ők maguk írják az ítéletüket. Ugyanaz vár rájuk, mint a több mint 12 ezer megszállóra, akik nem értették meg időben, miért nem szabad Ukrajnára támadni.

Azt mondta, nem szabad alábecsülni a fenyegetést, eltúlozni az eredményeket, ahogy Moszkva teszi. Egész Ukrajnában minden nap és minden éjjel keresni kell a módot, hogy a legnagyobb kárt okozhassák az ellenségnek és visszaszerezzék azt, ami az övék. Mindenkinek tudnia kell, megszállóknak, oroszbarátoknak, hogy

Ukrajna nem bocsát meg, Ukrajna nem felejt.

Zelenszkij elnök megismételte, ő maga is folyamatosan azt kéri külföldi partnereitől, hogy tegyenek többet Ukrajnáért, az ukránokért, mert a háború mindenkinek szól Európában.

A gonosz, amely céltudatosan bombázza a békés városokat… A gonosz, amely még a mentőkre is tüzel, és kórházakat robbant fel, nem tud megállni egy országban. Ha van ereje továbbmenni.

Szerinte ezt már értik azok, akik Európában Ukrajna mellett és az orosz agresszió ellen tüntettek.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik