A következő élő közvetítés része 35 halottja van a katonai támaszpont bombázásának, lelőttek egy amerikai újságírót Irpinyben

Az oroszok azt állítják, 180 „külföldi zsoldost” öltek meg a Javoriv támaszpont elleni támadásban

Aris Messinis / AFP
Aris Messinis / AFP

Elismerte az orosz védelmi minisztérium, hogy Oroszország indította a Lviv közeli Javorivban található nemzetközi békefenntartó és biztonsági központ elleni támadást szombat éjjel. A támadásban a tárca állítása szerint mintegy 180 „külföldi zsoldos” halt meg, akiket a támaszponton képeztek ki, és hozzátették, hogy a támadás során nagy mennyiségű, külföldről származó fegyver is megsemmisült.

A minisztérium szóvivője, Igor Konasenkov kijelentette, hogy a támadás során nagy pontosságú és nagy hatótávolságú rakétákat használtak. A Guardian megjegyzi, hogy szombaton Szergej Rjabkov védelmiminiszter-helyettes kijelentette: Moszkva a nyugatról Ukrajnába érkező fegyverszállítmányokat is célpontnak tekinti. Javoriv mindössze 16 kilométerre található a lengyel határtól.

A hírportálok megjegyzik, hogy az oroszok állításait egyelőre nem tudták igazolni. Markijan Lubkivszkij, az ukrán védelmi minisztérium szóvivője a CNN kérdésére „tiszta orosz propagandának” nevezte Konasenkov állításait.

(Euronews)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik