A következő élő közvetítés része 35 halottja van a katonai támaszpont bombázásának, lelőttek egy amerikai újságírót Irpinyben

A hét elején lehet a béketárgyalások negyedik fordulója

Abdullah Tevge / AFP
Abdullah Tevge / AFP

Március 14-én és 15-én lehet a béketárgyalások következő fordulója, közölte az ukrán fél vasárnap, a  Guardian pedig arról számolt be, hogy mindkét fél optimista.

Mihajlo Podoljak, az ukrán elnök egyik tanácsadója úgy látja, hogy a megbeszélések konstruktívabbak, mint korábban. Egy, az internetre feltöltött videóban azt mondta, hogy Ukrajna nem fog engedni egyetlen pontban sem és ezt már az orosz fél is látja. „Úgy gondolom, hogy napokon belül kézzel fogható eredményeket fogunk felmutatni.”

Leonyid Szluckij, az egyik orosz delegált arról beszélt, hogy jelentős előrehaladás történt és azt reméli, hogy hamarosan közös nevezőre jutnak az ukránokkal.

A Guardian ugyanakkor megjegyzi, hogy Emmanuel Macron francia elnök és Olaf Scholz német kancellár egy, az orosz elnökkel folytatott szombati telefonbeszélgetés után kijelentette, Vlagyimir Putyin nem mutat hajlandóságot arra, hogy egyhamar befejezze a háborút.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik