A következő élő közvetítés része Csak az utcákról 1207 holttestet gyűjtöttek össze Mariupolban, minden második lakos elhagyta Kijevet

Zelenszkij: a mariupoli szülészeti kórház lebombázása a végső bizonyíték, hogy „népirtás zajlik”

EyePress News / EyePress via AFP
EyePress News / EyePress via AFP

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerdán este oroszul szólalt meg a mariupoli gyermekkórház és szülészeti kórház elleni támadás ügyében. A oroszoknak címzett felhívásában az ukrán elnök egyebek mellett úgy fogalmazott:

Miféle ország az Oroszországi Föderáció, amely fél a kórházaktól, szülészetektől és lerombolja azokat?

Zelenszkij beszédében Vlagyimir Putyin orosz elnök korábbi kijelentéseire utalva azt a kérdést is feltette: a cselekmény vajon egy kórház „nácimentesítését” szolgálta-e? Az elnök azután ukrán nyelven folytatta a Telegramon közzétett beszédét.

Európaiak, ukránok, mariupoli lakosok, egységesen kell elítélnünk Oroszországot ezért a bűnért, amely tükrözi mindazt a rosszat, amit a betolakodók ránk hoztak, az összes lerombolt városra,

majd felsorolta az orosz erők által támadott ukrajnai városok nevét. Az ukrán elnök szerint a háborúban kórházak és iskolák, templomok és mindennapi épületek pusztulnak el, embereket és gyerekeket ölnek meg.

Egy gyermekkórház elleni légitámadás a végső bizonyíték arra, hogy az ukránok elleni népirtás folyik

– fogalmazott beszédében Zelenszkij elnök.

Az ENSZ Népesedési Alapja ugyancsak elítélte a kórházat ért légitámadást.

Szerdán délután érkezett a jelentés, hogy orosz légicsapások semmisítettek meg egy gyermekkórházat az ostrom alatt álló Mariupol városában.

(The Guradian)

EyePress News / EyePress via AFP
Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik