A következő élő közvetítés része Pozitív fejleményekkel ért véget a tárgyalások harmadik köre, újabb szankciókon dolgozik az EU

A KPMG és a PricewaterhouseCoopers is kivonul Oroszországból

ALI ATMACA / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
ALI ATMACA / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Kivonul Oroszországból az ukrajnai háború miatt a világszerte Négy Nagyként emlegetett multinacionális könyvvizsgáló és üzleti tanácsadó vállalat közül kettő, a KPMG és a PricewaterhouseCoopers (PwC) – jelentették be a cégek vasárnap.

  • A KPMG tájékoztatása szerint az oroszországi mellett a fehéroroszországi székhelyű vállalatukat is felszámolják. Az intézkedés összesen 4500 alkalmazottat érint – írja az MTI.
  • A PwC azt közölte: az Ukrajna ellen indított orosz háború nyomán döntött úgy, hogy a jövőben nem tart fenn tagvállalatot Oroszországban, ahol több mint 30 éve működött mintegy 3700 munkavállalóval.

A nyugati országok által Oroszországra kivetett büntetőintézkedések tükrében számos globális cég kényszerül arra, hogy felülvizsgálja, folytassa-e az együttműködést orosz állami tulajdonú ügyfelekkel. A Négy Nagy csoportjába tartozó két másik vállalat, a Deloitte és az Ernst & Young egyelőre nem nyilatkozott az ügyben, és nem válaszolt az ezzel kapcsolatos újságírói megkeresésekre.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik