Nagyvilág

Klicsko-fivérek: maradunk Kijevben és harcolunk

Bartlomiej Zborowski / MTI / EPA
Bartlomiej Zborowski / MTI / EPA
Vitalij Klicsko, kijevi polgármester és öccse, Volodimir Klicsko Ukrajnában akarnak maradni és tovább harcolni az orosz csapatok ellen.

A két profi nehézsúlyú ökölvívó-világbajnok a Welt am Sonntag című német, vasárnaponként megjelenő hetilapnak nyilatkozott. Vitalij Klicsko úgy fogalmazott, hogy “igazán kínos” lenne számára, ha megválasztott polgármesterként elhagyná a hazáját ebben a helyzetben.
“Ha most elmennék, az árulás volna, és nem tudnék többet tükörbe nézni” – jelentette ki a kijevi polgármester.

A legendás ökölvívótestvérek szerint az ukrán katonák és civilek harci szellem töretlen. – Megható látni, hogy embereink hogyan harcolnak a jogaikért – mondta Vitalij Klicsko.

Egyetértettek abban is, hogy Kijevben maradnak és támogatni fogják egymást. “Nemcsak Ukrajnáról van szó, hanem a világbékéről” – húzta alá Volodimir Klicsko. “Ha az egyik atomerőművünk felrobban, az Európa végét jelentheti” – tette hozzá.

Az Instagram üzenetküldő szolgáltatáson angol nyelven megjelent egyik videóüzenetükben felszólították a világ vallási vezetőit, így Ferenc pápát és a dalai lámát is Ukrajna támogatására. – Jöjjenek Kijevbe, mutassák ki szolidaritásukat az ukrán néppel! – mondták a testvérek. Hozzátették, hogy a drámai történések Ukrajnában megkérdőjelezik az emberiesség fogalmát.

“Ami Európa szívében történik, az a világ minden lakóját érinti, aki az igazságosság és a jóság elveit szereti függetlenül származásuktól, vagy felekezeti hovatartozásuktól” – emelte ki a videóüzenetben Volodimir Klicsko.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik