Nagyvilág

Brutális merénylet: több mint ötvenen meghaltak a pakisztáni mecsetrobbantásban

Abdul MAJEED / AFP
Abdul MAJEED / AFP

Több mint ötvenen meghaltak és közel kétszáz ember megsebesült, amikor pénteken nagy erejű bomba robban az istentisztelet ideje alatt egy pakisztáni síita mecsetben. A robbanás Pesavar óvárosában történt, éppen amikor a hívők imára gyülekeztek – írja az Aljazeera.

A helyi kórház korábban harminc halálesetet erősített meg, de korrigálták a halálos áldozatok számát, ami így már 56. A jelentés szerint legalább tovább 194 ember sérült meg a brutális támadásban.

A merényletért eddig egyetlen szervezet sem vállalta a felősséget, a város rendőrfőnöke azonban elmondta: a támadás úgy úgy kezdődött, hogy, két ismeretlen fegyveres tüzet nyitott a rendőrökre a mecset előtt.

A tűzharcban egy támadó és egy rendőr meghalt, egy további rendőr megsebesült. Az életben maradt támadó ezután ment be az imádkozók közé, ahol felrobbantotta a bombát.

A tűzszerészek szerint a bombához különösen sok, öt kilogramm robbanószert használtak fel, és golyóscsapágyakat is elrejtettek benne, hogy a minél nagyobb sérüléseket okozzon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik