A következő élő közvetítés része Lezárult az ukrán-orosz tárgyalások első köre; újabb szankciók jöhetnek Oroszország ellen

Veszik ki a pénzüket a magyarok a Sberbankból

ALEXANDER KLEIN / AFP
ALEXANDER KLEIN / AFP

Folyamatosan érkeznek az emberek a Sberbank Mammut2-ben lévő fiókjához, nyugdíjasok, fiatalok és vállalkozók is veszik ki a pénzüket az ATM-ből – írja a 444.hu. A cikk szerint tömeg nincs, de valaki mindig áll az automata előtt. A fiók zárva van, de az ATM és a bankkártya működik. A többség a napi limitet veszi ki. Többen azért izgulnak, hogy a fizetésükhöz, nyugdíjukhoz hozzájutnak-e. Sokan azonnal átmennek másik bankba számlát nyitni.

A portálnak egy ügyvéd a helyszínen azt mondta:

Nem akarom az oroszok háborúját támogatni. Minden szerződést felbontok, ügyvédként vagyok náluk, most érkezett volna pénz a letéti számlára.

Az MNB hétfőtől két bankszünnapot rendelt el a hitelintézet kérésére a magyarországi Sberbanknál az Oroszországot érintő szankciók okán. A tájékoztatás szerint ezen időszakban az ügyfelek bankkártyás tranzakciókat igen, ám számlaműveleteket nem tudnak indítani, számlájukra azonban érkezhet pénz. A jegybank áttekinti a hitelintézet állapotát annak nyomán, hogy az uniós szanálási hatóság bejelentette az európai Sberbank (valószínű) fizetésképtelenségi helyzetét. A helyzet semmilyen hatással sincs a magyarországi pénzügyi intézményrendszer egyéb tagjaira, amelyek stabilan, a megszokott rendben szolgálják ki ügyfeleiket.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik