A következő élő közvetítés része Ismét megszólaltak a légvédelmi szirénák Kijevben, több orosz bankot kizárnak a SWIFT-rendszerből

A Kremlben is kritizálják Putyint az invázió megindítása miatt

Mint arról már lapunk is beszámolt, Oroszországban több helyen tartottak háborúellenes megmozdulásokat az elmúlt napokban, és több orosz közszereplő is felszólalt a harcok ellen.

Kapcsolódó
„Akik ezt a háborút indították, banditák és tolvajok” – Oroszországban is tiltakoznak az invázió ellen
Oroszországban helyi városi vezetők, celebek és újságírók, illetve a kulturális élet képviselői közül sokan kiálltak az orosz katonai akcióval szemben. Összesen mintegy 1700 utcai demonstrálót vettek őrizetbe a belügyi hatóságok, a neten pedig százezres nagyságrendű aláírás gyűlhetett össze.

A BBC most arról ír, hogy a kritikus hangok már a Kremlben is felütötték a fejüket. Andrej Kortunov, az Orosz Nemzetközi Ügyek Tanácsának főigazgatója a lapnak azt mondta, nem volt indokolt az orosz invázió Ukrajnában, a támadás híre a külügy több munkatársát mélyen lesújtotta

Kortunov szerint Putyin terve az, hogy két héten belül megnyerje a háborút. Szerinte ha ez sikerül, a károk minimálisak lesznek, így a népszerűsége sem fog csökkeni, ha azonban a harcok elhúzódnak, komolyan bezuhanhat az orosz elnök támogatottsága.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik