A következő élő közvetítés része Csernobilt is elfoglalták az oroszok, Biden szerint Putyin megfizet ezért a háborúért

Szijjártó: Teljes létszámmal működik a kijevi nagykövetség

A kijevi nagykövetségünk teljes létszámmal működik, a nap folyamán több mint 50 magyar állampolgár kereste fel személyesen hosszabb-rövidebb időre az épületet és egyeztetett szolgálatban lévő munkatársainkkal,

közölte a Facebookon Szijjártó Péter.

A külügyminiszter tájékoztatása szerint az alapvető infrastruktúra gond nélkül üzemel, van víz, gáz és villany, a nagykövetség munkatársai jelenleg el tudják látni a szükséges feladatokat és segítséget nyújtanak minden bajba került magyar állampolgárnak.

Mindazon magyar állampolgárok számára, akik biztonságot keresnek a képviselet épületében, természetesen továbbra is rendelkezésre állunk, jelenleg is több honfitársunk tartózkodik a követség falai között. Természetesen mindenki addig maradhat, amíg szükségét érzi. (…)  A válsághelyzetből fakadóan viszont a telekommunikációs szolgáltatás sajnos akadozik, így a telefonvonalak nem mindig üzemelnek.

Ha emiatt valaki nem tudná elérni a nagykövetséget telefon, annak azt javasolják, hogy hívja a nap 24 órájában üzemelő konzuli szolgálatot a +36 80 36 80 36 telefonszámon, ahol az emelt létszámmal üzemelő központ folyamatosan fogadja a hívásokat.

Szijjártó Péter hozzátette, hogy minden, a nagykövetség működési nehézségeivel kapcsolatos értesülés álhír és nem küldenek el senkit sem.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik