A következő élő közvetítés része Csernobilt is elfoglalták az oroszok, Biden szerint Putyin megfizet ezért a háborúért

Karácsony: Szolidárisak vagyunk minden néppel, amit a zsarnokság fenyeget

A Putyin ellen és Ukrajna mellett szervezett tüntetésen felszólalt Karácsony Gergely is, a főpolgármester pedig beszédében hangsúlyozta, hogy a magyarok békében és biztonságban szeretnének élni Európa közepén.

Most itt vagyunk, és néhány napunk van arra, hogy eltávolítsuk a hatalomból azt az embert, aki elfelejtette a magyarok ezeréves álmát, és azt is, miről szónokolt a Hősök terén

– mondta Karácsony, aki szerint Orbán hozzájárult ahhoz, hogy olajozza azt a hatalmi gépezetet, ami most letarolja Ukrajnát. „Mi is részesei vagyunk ennek a folyamatnak. Amikor április 3-án elmegyünk szavazni, azt nemcsak magunkért tesszük, hanem az ukrán barátainkért is”, szögezte le. Együttérzünk az orosz néppel, tette hozzá a főpolgármester, egyúttal jelezve, hogy nem az orosz nép, hanem Putyin ellen tüntetnek.

Olyan vezetőt válasszunk magunknak, aki a szabadság és a béke, és nem a megosztás és a zsarnokság képviselője lesz a világpolitikában. Mondjuk ki azt, hogy az Orbán-kormány ma nem az eszköze, hanem az akadálya az európai békének

– szögezte le Karácsony, végül közölte: Orbán Viktor elárulta Európát is. A főpolgármester egyúttal bejelentette: péntektől az ukrán zászló színeivel fogják kivilágítani a Halászbástyát Budapesten. „Ha lesznek olyan ukrán állampolgárok, akik menekülnek a zsarnok elől, Budapest be fogja őket fogadni”, hangsúlyozta.

Szolidárisak vagyunk minden néppel, amit a zsarnokság fenyeget. Pontosan tudjuk, milyen nehéz elviselni

– zárta beszédét.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik