Nagyvilág koronavírus

Márciustól vége a korlátozásoknak Ausztriában – egyetlen kivétellel

Ha a járványhelyzet nem rosszabbodik, márciustól minden, jelenleg életben lévő járványügyi korlátozást eltörölnek, egyetlen kivétellel – közölte Karl Nehammer (ÖVP) szövetségi kancellár tájékoztatása alapján az osztrák közmédia honlapja. Ezek szerint megnyithatnak az éjszakai szórakozóhelyek és a rendezvényekre vonatkozó korlátozásokat is teljesen eltörlik.

Bizonyos helyeken azonban továbbra is megmarad a kötelező maszkviselés, így az élelmiszerboltokban, a postán, a bankokban, az idősotthonokban és a kórházakban, valamint a tömegközlekedésben és a gyógyszertárakban.

Beutazás szempontjából a 3G-szabály (Geimpft, Genesen, Getestet, vagyis oltott, gyógyult, tesztelt) lesz érvényes minden országból, így teszttel is be lehet utazni és nem lesz szükség karanténra sem. Változik a tesztstratégia, de március 31-ig még ingyenesek maradnak a tesztek. Az oltási kötelezettség megtartásáról vagy felfüggesztéséről később várható döntés – írták.

A cikk hozzáteszi, hogy már ezen a héten is változnak az előírások: minden olyan hely, amelyre a 2G-szabály (tesztelt vagy oltott) vonatkozott, szombattól a 3G-szabály vonatkozik majd, kivéve a kórházakban, valamint az idős- és szociális otthonokban. A vendéglátóegységek a korlátozások eltörléséig továbbra is csak 24:00 óráig tarthatnak nyitva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik