Nagyvilág

Egy virrasztáson és temetésen kilenc embert öltek meg Mexikóban

Gerald French / Getty Images
Gerald French / Getty Images

Kilenc embert ölt meg egy fegyveres banda Mexikóban, az áldozatok egy férfi halálát gyászolták, aki a múlt héten halt meg a börtönben – írja a BBC News helyi hatóságokra hivatkozva. A két támadásban egy tizenkét éves kisfiú és az apja is életét vesztette.

A támadók először egy magánházba rontottak be, ahol barátok és családtagok virrasztottak a múlt héten meghalt fegyenc lelki békéjéért. Ebben a támadásban két nőt és egy férfit lőttek agyon. Órákkal később a férfi temetésen is fegyveresek jelentek meg, ott további hat embert öltek meg.

A nyomozók és a helyi médiában megjelent hírek szerint nagyon valószínű, hogy mindkét támadás mögött ugyanaz a bűnözői csoport áll. A hatóságok ugyan nem hozták nyilvánosságra a fogvatartott nevét, akinek a temetését megtámadták, de az ügyészség azt közölte, hogy rabot múlt szerdán ölték meg a börtönben Chihuahua városában. A fogvatartott holttestét ezután visszaszállították Ciudad Juárezbe, hogy eltemessék. Ciudad Juárez Mexikó és az Egyesült Államok határán fekszik, és egyike azon mexikói városoknak, ahol országosan a legmagasabb a gyilkosságok aránya.

A tartományi ügyészség adatai szerint 2021-ben naponta átlagosan négy embert gyilkoltak meg a városban.

A régió főügyésze szerint a gyilkosságok többsége a helyi drogbandák közötti rivalizáláshoz köthető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik