Nagyvilág

Magyar külügy: ne utazzanak a magyarok Ukrajnába!

MTI/EPA/Oleg Petraszjuk
MTI/EPA/Oleg Petraszjuk

„Az Ukrajna és Oroszország között az utóbbi napokban kialakult feszültségre tekintettel kérjük, hogy utazásuk szükségességét fontolják meg és lehetőség szerint halasszák későbbre” – ez a felhívás jelent meg még szombaton a Konzuli Szolgálat honlapján.

A Külgazdasági és Külügyiminisztérium alá tartozó szervezet felhívta a magyar állampolgárok figyelmét, „hogy ha mégis az utazás mellett döntenek, vagy a térségben tartózkodnak, kérjük regisztráljanak konzuli védelemre.

Az utazóknak és az országban tartózkodó honfitársainknak azt tanácsoljuk, hogy szorosan kövessék figyelemmel a helyi híreket és a közösségi médiát, és tartsák be a hatóságok utasításait

– írta a Konzuli Szolgálat a honlapján. Hozzátették, amennyiben bárki úgy dönt, hogy a Konzuli Szolgálat felhívása ellenére az országba utazik, vagy ott marad, vegye figyelembe, hogy a biztonsági helyzet következtében a Konzuli Szolgálat nem feltétlenül tudja garantálni a segítségnyújtást! 

Kiemelt kép: Ukrán rendőrök és nemzeti gárdisták gyakorlatoznak az Oroszország által 2014-ben annektált Krím-félszigethez közeli dél-ukrajnai Herszon megyében lévő Kalancsak falu közelében 2022. február 12-én. MTI/EPA/Oleg Petraszjuk

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik