Nagyvilág

100 fölé nőtt a madagaszkári ciklon áldozatainak a száma

RIJASOLO / AFP
RIJASOLO / AFP

Száztizenegyre nőtt a Madagaszkáron a múlt hét végén pusztító ciklon halálos áldozatainak száma a legfrissebb, pénteki hivatalos adatok szerint.

Az országos katasztrófavédelmi hivatal arról tájékoztatott, hogy a legtöbb halottat, 87-et az ország délkeleti részéből, Ikongo körzetéből jelentették.

A Batsirai két hét leforgása alatt a második pusztító vihar volt a csaknem harmincmillió lakosú Madagaszkáron, miután az Ana ciklon 55 ember halálát okozta, és 130 ezer embert kényszerített otthona elhagyására az ország északabbra fekvő részén.

A helyenként óránkénti 235 kilométeres sebességű széllökések és esőzések kísérte Batsirai múlt szombat este érte el az Indiai-óceánon fekvő Madagaszkár keleti partjait, Mananjary régióban.

A szigetország déli része a ciklonok nélkül is élelmiszerhiánytól szenved a harminc év óta tapasztalt legsúlyosabb, elhúzódó aszály miatt. Az ENSZ Élelmezési Világprogramja (WFP) közölte, hogy a Batsirai tovább rontott a helyzeten, két héttel az aratás előtt rizstáblákat, gyümölcsösöket és zöldségültetvényeket pusztított el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik