Nagyvilág

Kormánybiztost neveztek ki Hollandiában, akinek a szexuális visszaéléseket kell felszámolnia

Rob Engelaar / EPA-ANP / MTI
Rob Engelaar / EPA-ANP / MTI

A holland kormány a szexuális visszaélések és erőszak felszámolásáért felelős biztost nevezett ki. Mariette Hamer kormánybiztos kinevezése három évre szól, a feladata az, hogy tanácsot adjon a szexuális visszaélések és erőszak felszámolásához – írja az MTI.

Hollandiában a közelmúltban több szexuális visszaéléssel kapcsolatos eset látott napvilágot:

  • A Voice of Holland című zenei tehetségkutató-műsor kapcsán került nyilvánosságra több személlyel kapcsolatban szexuális visszaélés és erőszak gyanúja. A programot azóta az érintett televíziós csatorna levette a műsoráról, az ügyben többen is hivatalos feljelentést tettek.
  • A hétvégén a holland lapok arról írtak, hogy az Ajax amszterdami futballklub igazgatója, Marc Overmars lemondásra kényszerült, mivel kiderült, hogy több kolléganőjét nem kívánatos, szexuális jellegű üzenetekkel zaklatta.
  • Kedden Gijs van Dijk munkáspárti parlamenti képviselő mondott le a tisztségéről, mivel az elmúlt napokban több bejelentés is érkezett arról, hogy női munkatársait fogdosta, akaratuk ellenére.

Robbert Dijkgraaf, az oktatási, kulturális és tudományos ügyek minisztere ezek után azt ígérte: „a kormány olyan kulturális váltáson dolgozik, amelynek az a célja, hogy mindenkit felelősségre lehessen vonni a helytelen viselkedésért”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik