Nagyvilág

Tökrészeg volt a mozdonyvezető, megállás nélkül húzott Dunaszerdahelyre

A Komáromból este háromnegyed hatkor elindult személyvonat két megállónál sem állt meg, Dunaszerdahelyre beérve viszont már rendőrök várták a mozdonyvezetőt – írta a szlovákiai Paraméter.sk.

Tomáš Kováč, a Szlovák Vasúttársaság (ZSSK) szóvivője a lapnak azt mondta, hogy a 17.42-kor elindult vonat a Csallóközaranyoshoz tartozó felaranyosi (Horná Zlatná), valamint az azt követő ekeli megállón is keresztülzúgott.

Az esetet a vasúttársaság munkatársai jelentették, Dunaszerdahelyen pedig már a rendőrök vártak a vonatra, hogy megszondázzák a mozdonyvezetőt.

A szóvivő szerint az eredmény 2,5 ezrelékes alkoholszint volt, ezért a vezetőt leszállították a vonatról, a szerelvényt pedig félreállították a dunaszerdahelyi állomáson. A vonat 20 utasát autóbusszal szállították tovább.

Mária Linkešová kerületi rendőrszóvivő elárulta, az 51 éves mozdonyvezetőt őrizetbe vették, ügyét szupergyors eljárásban kezelik. Foglalkozáskörében elkövetett ittas veszélyeztetésért kell felelnie, az ítéletet előzetesben várhatja. A kiszabható büntetés 2-től akár 5 évig terjedő börtön.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik