Nagyvilág

Pisztoly, gépfegyver, gránátvető – Lukasenka minisztériumi dolgozók felfegyverzését tervezi

Aljakszandr Lukasenka, fehérorosz elnök tervbe vette, hogy felfegyverzi a Sürgősségi Helyzetek Minisztériumának alkalmazottait, legalábbis azok egy részét.

A BelTA hírügynökség hétfői jelentése szerint az elnök egy kormányzati tájékoztatón beszélt a minisztériumot érintő átalakításokról. Az elnök azt mondta: azért gondolkodik a stáb felfegyverzésén, mert amennyiben az ukrajnai konfliktus háborúba fordul, a dolgozók is segítséget nyújthatnak a hadseregnek.

Kis ország vagyunk, nem rendelkezhetünk 2-300 ezres hadsereggel. A fegyveres erőink létszáma, hadseregünk 65 ezer fő. Ám, ha valamilyen konfliktus, vagy ne adj isten háború tör ki, a minisztérium alkalmazottai sem maradhatnak ki belőle

– mondta Lukasenka. Az elnök szerint ezért a munkatársaknak ismerniük kell a fegyvereket.

Milyen fegyverek? Pisztolyok, géppisztolyok, géppuskák, gránátvetők. Biztosítsunk nekik más felszerelést? Szerintem igen. Nagy segítséget fognak nyújtani a hadseregnek, ha valami baj történne

– tette hozzá az elnök.

A minisztériumnak eddig főként természeti katasztrófák veszélyhelyzeteinek felszámolása, valamint a polgári védelem területén voltak feladatai.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik