Nagyvilág

Egy család tagjai megvertek és csoportosan megerőszakoltak egy nőt Indiában, mert az kikosarazta a rokonukat

A vissszautasított férfi öngyilkos lett, családtagjai bosszút esküdtek az egyébként házasságban élő, gyereket nevelő nő ellen.

Január 26-án két, a nyugalom megzavarására alkalmas videó is felkerült az internetre Indiában. Az egyiken egy rózsaszín ruhába öltözött nő látható, összekátrányozott arccal, leborotvált fejjel. Kegyelemért könyörög és sír a város egyik utcáján, miközben nők egy csoportja hangosan gúnyolja, mások ütlegelni kezdik, senki nem siet a segíségére. A másik videón ugyanez a nő látható, amint épp a haját nyírják le, miközben egy rakás férfi botokkal és bőrövekkel ütlegeli, miközben a velük lévő nők biztatják őket. Mindez a fővárosban, Delhiben történt, ahol néhány hónappal korábban egy tinédzser öngyilkos lett. Az esetek között lévő összefüggés sokkal megrázóbb annál, amit elsőre hinnénk.

Az események láncolatát a Vice derítette fel, az ő cikkükből kiderül, hogy a videón szereplő 20 éves nőn az elhunyt fiatal családja állt bosszút. A vallomások szerint ugyanis a nő –  akinek a személyazonosságát nem hozta nyilvánosságra a rendőrség – többször is kikosarazta az Ayush Nahariya nevű tinédzsert, aki nem tudott ebbe belenyugodni, így hetekkel ezelőtt végzett magával.

A megtámadott nő a családjával együtt jelenleg is rendőrségi védelem alatt áll, így az áldozat húga is csak álnéven, mint Jaspreet nyilatkozhatott a sajtónak. Elmondta, hogy a nővére 2018-ban férjhez ment, két éve gyereke is született, boldog házasságban élt. Ennek ellenére Ayush többször is kereste őt, könyörgött neki, hogy hagyja el a férjét és éljen vele, de a testvére minden alkalommal visszautasította.

A vallomások szerint a történtek napján Jaspreet épp az áldozathoz tartott, nem vette észre, hogy Ayush családjából többen is a nyomában vannak. Amikor a testvére kijött a házból, négy férfi ugrott elő a semmiből, megfogták az áldozatot, betuszkolták egy autóba és elhajtottak a helyszínről. A sokk után Jaspreet magához vette testvére gyermekét és hívta a rendrőséget. Közben az áldozatot ismeretlen helyre vitték,

a vallomása szerint a család férfi tagjai összeverték és csoportosan megerőszakolták, miközben a nők hangosan biztatták őket.

Ezután kivitték az utcára, hogy nyilvánosan is megszégyenítsék, itt akadtak rá a rendőrök, akiket Jaspreet riasztott.

Az eset óriási felháborodást keltett egész India szerte, a tapasztalt brutalitáson túl leginkább azért, mert az országban egyébként is nagyon magas a nők ellen elkövetett szexális bűncselekmények száma, a 2019-es évben például 32 000 ilyen esetet regisztráltak. Aggasztó fejlemény, hogy a nő ellen csoportos szexuális erőszakot elkövetők mind ugyanannak a családnak a tagjai voltak. A dél-ázsiai országokban, kiváltépp Indiában bizonyos famíliák egyre gyakrabban torolják meg így a sérelmeiket olyan nőkön, akik a családjuk egy férfi tagját visszautasítják, esetleg hűtlenek hozzá, vagy szégyent hoznak rá. Tavaly egy nő családjának a tagjai erőszakoltak meg csoportosan egy tinédzsert, míg olyanra is akadt már példa, hogy azért bántalmaztak ilyen módon két nőt, mert a bátyjuk feleségül vett egy magasabb kaszthoz tartozó nőt.

Jaspreet elmondása szerint nem volt előzmény nélküli a támadás, Ayush halála után ő és a nővére is egymás után kapták a fenyegetéseket a család férfi tagjaitól. A nő szerint néhány héttel ezelőtt ugyanezek az emberek felgyújtották az apja riksáját, a családja nő tagjait pedig fizikailag inzultálták Ayush női rokonai. A nő többször is elment a rendőrségre, de érdemi cselekvés soha nem történt az ügyben.

A legutóbb történtek után azonban már a hatóságok sem tétlenkedtek és az elhunyt Ayush tizenkét családtagját tartóztatták le, köztük egy férfit, nyolc nőt és három kiskorút.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik