Nagyvilág koronavírus

Elektromotoros szupermaszkkal küldik a olimpiára a svéd sportolókat

A svéd olimpiai csapat nem minden tagja örül, hogy egy hightech szűrőberendezést kell hordania majd a fején. A teljes arcot takaró, akkumulátoros, lámpás maszkokat eredetileg kórházak számára fejlesztették ki, de most ezzel szerelték fel a svéd válogatottat is, hogy megelőzzék az omikron fertőzéseket.

Az Eurosport számolt be arról, hogy a svéd síszövetség a napokban bemutatta a pekingi olimpiára utazó csapatnak a hipermodern szupermaszkot, amely a tervezők szerint jóval nagyobb védelmet nyújt a koronavírus ellen, mint a forgalomban lévő egyszerű maszkok.

Az eredeti tervek szerint csak két sísport versenyzői kaptak volna a maszkból, de Leo Johansson sífutó pozitív tesztje után mégis minden egyes csapattag kap az új felszerelésből.

Az elsők között Walter Wallberg freestyle síző próbálta ki a technikát.

Kicsit nehéz lélegezni benne, és eléggé hangos, főleg a legmagasabb fokozaton. Viszont van zseblámpa-funkciója, úgyhogy aki könyvet szeretne olvasni a repülőn, akkor simán tud. Jó szórakozást hozzá!

A maszkokat egy svéd cég fejleszti, elsősorban orvosi használatra, kórházak is használják őket.

A készítők szerint a piac egyik legfejlettebb biztonsági termékének számító, a legmagasabb védelmi besorolással rendelkező maszkok akkumulátorral működő, állítható erősségű ventilátorral rendelkeznek, amely folyamatosan tisztítja a levegőt. Az akkumulátor a legalacsonyabb teljesítményen akár 19 órán keresztül is bírja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik