Nagyvilág

Őrizetbe vették a Hitler-imádó szlovák neonácit

A férfit összesen 36 bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják.

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) vette őrizetbe Marián Magátot. A férfit összesen 36 bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják – írja a szlovák rendőrség Facebook-oldala alapján a Paraméter.

A rendőrség szélsőséges tartalmak előállításával, terjesztésével és holokauszttagadással gyanúsítja a Židokracia (Zsidokrácia) című könyv szerzőjét. Nem zárták ki, hogy kihallgatása után javasolni fogják az ügyésznek a gyanúsított előzetes letartóztatását.

A Paraméter korábban azt írta, Marián Magát már többször került a rendőrség látókörébe. A férfi saját bevallása szerint csodálja Hitlert, és a holokausztban annyira hisz, mint Allahban. Nézetei terjesztése miatt korábban már feljelentették.

Magát szervezett már iszlámellenes tüntetéseket, alapított félkatonai szervezetet és szerepelt a Kotleba-féle ĽSNS választási listáján. Gyanúsították már meg illegális fegyvertartással, előállították, amikor egy pozsonyi tüntetésen felgyújtott egy uniós zászlót, és nyomoztak utána azért is, mert választási plakátján munkatáborokkal fenyegette az „aszociális és politikai rablókat”.

A cseh rendőrség egyszer már letartóztatta, amikor antiszemita beszédet mondott Prágában egy bevándorlóellenes tüntetésen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik