Nagyvilág

A falon keresztül lőttek agyon egy ágyban fekvő brit férfit Atlantában

Brookhaven Police
Brookhaven Police

Egy eltévedt golyó ölt meg egy angol asztrofizikust, aki az Amerikában élő barátnőjét látogatta meg. A golyó a falon keresztül hatolt át, és az ágyában találta el – közölték az amerikai hatóságok. A 31 éves Dr. Matthew Willsont a Surrey állambeli Chertsey-ből egyetlen lőtt sebbel a fején találták meg. A rendőrséget helyi idő szerint hajnali 2-kor hívták ki múlt vasárnap Atlanta Brookhaven nevű elővárosában lévő lakásához. A rendőrség szerint a lövöldözés feltehetően véletlenszerű cselekmény volt. Eddig nem történt letartóztatás.

A rendőrség szerint a Willsont eltaláló kóbor lövedék kevesebb mint 100 métert tett meg, és a lakás egyik külső falán keresztül hatolt be:

Úgy gondoljuk, hogy az egyik lakókomplexumban gondatlanul, céltalanul kezdtek lövöldözni, és a kóbor lövedék a két lakóparkot elválasztó erdőn keresztül jutott be a lakásba

– mondta a vizsgálatot vezető rendőrtiszt.

Dr. Willson azért tartózkodott Egyesült Államokban, hogy barátnőjét, Katherine Shepardot látogassa meg. A nő lakótársa elmondta a BBC-nek, hogy már tavaly ősszel is volt két hasonló lövöldözés a közelben, de eddig ez volt a leghosszabb.

A rendőrség tovább nyomoz az ügyben, és várja szemtanúk jelentkezését a lövöldözésről:

Annak ellenére, hogy úgy véljük, hogy véletlenszerű cselekmény volt, és teljesen meggondolatlanul sütötték el a lőfegyvert, mégis emberölésként közelítjük az ügyet

– mondták.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik