Nagyvilág

Visszavonták Schadl György diplomata útlevelét januárban

Schadl György diplomata útlevele 2022. január 3-i dátummal azonnali visszavonásra került – közölte a 444 kérdésére a külgazdasági és külügyminisztérium. A lap cikksorozatának második részében írt többek közt arról is, hogy a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökénél diplomata útlevelet is találtak a rendőrök, amikor november 5-én elfogták a reptéren.

Schadl vallomásában azt mondta, a diplomata útlevelet azért kapta a külügytől, hogy nemzetközi konferenciákra járhasson addig is, amíg tart a járvány. A külügy arra nem válaszolt a 444-nek, milyen indokkal kapta meg az útlevelet Schadl, akit a repülőtéren fogták el feleségével együtt, amikor Dubajba készültek utazni. Vallomásában egyébként ragaszkodott hozzá, hogy nem szökni próbáltak.

Az ügyészség gyanúja szerint Völner Pál hosszabb időn keresztül alkalmanként 2-5 millió forintot kapott a MBVK letartóztatásban lévő elnökétől. A gyanú szerint a végrehajtói kar elnöke összesen 83 millió forintot adott át az államtitkárnak a többi között azért, hogy azokat a személyeket nevezzék ki végrehajtónak, akiket a kar elnöke támogatott, valamint hogy az Igazságügyi Minisztérium hatáskörébe nem tartozó támogatásokat nyerjen el a Schadl által megjelölt személy vagy cég.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik