Nagyvilág

Felmentették a részegen praktizáló nőgyógyászt

24.hu
24.hu
A doktornő korábban bűnösnek vallotta magát, a kamara fegyelmi eljárást indított ellene.

A kassai bíróság szerint szerint nem követett el bűncselekményt Valéria H. nőgyógyász, amikor ittasan fogadta pácienseit. 2020 októberében betegei értesítették a rendőrséget, mert gyanússá vált nekik mozgása, artikulálása. A doktornőt őrizetbe vették, mert 1,24 ezrelékes véralkoholszintet mértek nála – írja a Paraméter.

Őrizetbe vették és alkohol befolyása alatt történő veszélyeztetéssel gyanúsították meg, de a bíróság a szabadon engedése mellett döntött, szükségesnek tartotta a bizonyítás kiegészítését. A doktornő egy hónappal később, már a tárgyalás elején, bűnösnek vallotta magát, de azt nem fogadták el, újra elrendelték a bizonyítás folytatását.

Kiderült, a nőgyógyász férje halálának évfordulóján ivott meg fél liter tömény alkoholt, majd éjfél után elaludt. Másnap fia vitte munkába, állítása szerint nem érezte, hogy ittas lenne.Amikor dél körül kopogtak nála a rendőrök, belement a tesztbe, mert azt hitte, már rég kiürült szervezetéből az alkohol. Tettét megbánta. A bíróság kérésére egy szakértő közölte, a doktornő ittassága azért nem veszélyeztette páciensei életét, testi épségét, mert aznap csak rutinvizsgálatokat végzett.

Az ügyész 600 eurós pénzbírságot vagy egy hónapos börtönbüntetést kért, illetve azt, hogy egy évre tiltsák el az orvosi tevékenységtől. A bíróság végül azért mentette fel a nőt, mert bár nem tartja helyesnek a tettét, az nem minősíthető bűncselekménynek. A Szlovák Orvosi Kamara fegyelmi eljárást indított a doktornő ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik