Nagyvilág koronavírus

Többen haltak meg tavaly Szlovákiában, mint a második világháború legvéresebb évében

Veres Nándor / MTI
Veres Nándor / MTI
Szomorú rekordot hozott a koronavírus-járvány Szlovákiába: tavaly 73,2 ezren haltak meg, többen, mint a második világháború legpusztítóbb évében, 1945-ben, amikor komoly harcok folytak az országban.

1945-ben 67,5 ezren vesztették életüket (igaz, akkor 3,5 millióan éltek az országban, most 5,4 millióan) a járvány előtti időszakban pedig 52-55 ezer körüli szokott lenni a halálozások száma. A statisztikusok szerint tavaly 19-20 ezren haltak meg közvetve vagy közvetlenül a koronavírus-járványban, többen, mint amennyit a hivatalos statisztikában megállapítottak (17.394) – írta a parameter.sk.

– Sokan nem a kórházban hunytak el, hanem otthon, mivel kórházba nem jutottak el a járvány csúcsain. Őket pedig nem boncolták, így a Covid áldozatai közé sem kerültek be. A másik ok, hogy ugyan nem közvetlenül a Covid okozta a halálukat, de azért haltak meg idő előtt, mert a túlzsúfolt kórházak miatt nem kaptak semmilyen vagy nem megfelelő kórházi kezelést kaptak – elemezte az adatokat Daniel Kerekes a Demnikn.sk-ban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik