Nagyvilág

Elítélték a kukacok által felfalt kisfiú nagyanyját is

Minősített emberölés, családon belüli erőszak miatt 18 év, négy hónapot kapott.

2020 nyarán egész Romániát sokkolta a dési kisfiú története. A 9 éves Valentint kómában, testén csípésekkel, sebekkel, sebeiben kukacokkal vitték kórházba. A gyermeket az intenzív osztályon kezelték, de életét már nem tudták megmenteni. Halála miatt most született meg az utolsó ítélet – írja a Maszol.ro.

A gyermek testének 80 százalékát sebek borították, a hatóságok szerint a „kukacok által felfalt” kisfiú egy olyan lakásban élt, amely igazi fertőzési gócpont volt. A helyszínelőket elviselhetetlen bűz fogadta, a ház tele volt legyekkel.

A kisfiú az akkori sajtóbeszámolók szerint három hétig nem kelt ki az ágyból, vécére sem tudott kimenni. Bár a házban három felnőtt is lakott, senki sem mosdatta, ápolta. A gyermek epilepsziával, pszichés zavarokkal küszködött. A nagyanyja csak akkor hívta ki a mentőket, amikor már nem reagált semmire.

A hatóságok az anyát már akkor őrizetbe vették, amikor rátaláltak a gyermekre. Őt később 18 év két hónapra, élettársát 19 év börtönre ítélték. Az anya nem ismerte be, hogy bűnt követett el. Mindhárom felnőttet minősített emberöléssel, családon belüli erőszakkal  vádolták. Most a nagymamát ítélték el, ő 18 év és négy hónapot kapott.

Kapcsolódó
Meghalt a dési kisfiú, akit kukacos sebeivel vittek kórházba
A kolozsvári orvosok két hétig küzdöttek az életéért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik