Nagyvilág

András herceg nem úszta meg, folytatódhat a szexuális bántalmazási per

Julien Warnand / EPA / MTI
Julien Warnand / EPA / MTI

Nem sikerült elérnie András hercegnek, hogy a New York-i bíróság ejtse az ügyét, amiben szexuális bántalmazással vádolták meg, írja a BBC.

András herceg szexbotránya továbbra is komoly gondot jelenthet a brit királyi családnak. Erzsébet királynő 61 éves fia azután került a figyelem középpontjába, hogy a Jeffrey Epsteint feljelentő nők egyike, Virginia Giuffre szexuális visszaélés miatt pert indított a yorki herceg ellen. A nő azzal vádolja a herceget, hogy 17 éves korában megerőszakolta őt Jeffrey Epstein és Ghislaine Maxwel közbenjárásával – állítása szerint egy szórakozóhelyen találkozott a brit királyi család tagjával, aki közösülésre kényszerítette.

Az ügyvédek arra hivatkoztak, hogy Virginia Giuffre 2009-ben, egy peren kívüli egyezségben vállalta félmillió dollárért cserébe a nő azonnal megszünteti keresetét, és örökre tartózkodik az Epstein elleni jogi eljárások indításától. Sőt, a körmönfont nyelvezettel megfogalmazott egyezség révén nemcsak Epstein szabadult meg Giuffre-tól, hanem minden más, Epsteinhez köthető személy vagy entitás, aki potenciálisan alperessé válhat. Így például védői azzal érveltek, András herceget sem lehetne perbe fogni.

Az ügyet elbíráló bíró most viszont úgy döntött, hogy a kereset tárgyalható.

András herceg tagadja a vádakat, a BBC 2019-es interjújában pedig azt mondta, hogy a nő állítása eleve képtelenség, hiszen akkori egészségügyi állapota miatt nem is volt képes izzadni, ahogyan azt a nő állítja.

A herceg ebben az interjúban azt is mondta, nem emlékszik arra, hogy valaha találkozott volna Virginia Giuffre-vel, ugyanakkor a bírósági iratok között szerepelt egy fénykép, amelyen András és Giuffre együtt látható Maxwell londoni otthonában. András herceg az Epstein-botrány miatt 2019-ben le is mondott a királyi család nevében végzett feladatairól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik