Nagyvilág europoli

Két hete kórházban kezelik David Sassolit, az Európai Parlament elnökét

FREDERICK FLORIN / AFP
FREDERICK FLORIN / AFP

Kórházba került David Sassoli, az Európai Parlament elnöke, írja az Euronews. Szóvivője közlése szerint Sassolit december 26. óta egy olaszországi kórházban kezelik, egy immunrendszert érintő megbetegedés súlyos komplikációjával.

A politikus összes hivatalos programját törölték hétfőn. Az Euronews emlékeztet: az EP-elnök tavaly szeptemberben is kórházi ápolásra szorult, akkor tüdőgyulladás miatt került kórházba Strasbourgban.

Az Európai Parlament jövő heti plenáris ülésén választják meg Sassoli utódját, ám jelenlegi állapota miatt valószínűleg Sassoli nem lesz ott az ülésen.

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik