Nagyvilág

Ingyen osztott kenyeret egy pékség a hóvihar miatt veszteglő autósoknak

CHIP SOMODEVILLA / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images / AFP
CHIP SOMODEVILLA / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images / AFP
Több százan rekedtek a virginiai l-95-ös autópálya egyik parkolójában, pédául egy marylandi pékség munkatársa.

Egy marylandi pékség sofőrje több száz éhes embernek osztott kenyeret, akik a virginiai l-95-ös autópályán rekedtek az erős havazás miatt – írja a Daily Mail.

A hóvihar hétfőn csapott le, és több helyen is megbénította a forgalmat Washington és Richmond között. Az NBC tudósításból látható, milyen állapotok uralkodtak.

Az autósok nem tudtak továbbmenni, ők egy parkolóban várták, hogy jobbra forduljon az idő. Ugyanitt ragadt Ron Hill, a Schmidt Baking Company pékség munkatársa is, akinek a teherautója tele volt több csomagnyi kenyérrel.

Hill mögött rostokolt Casey Holihan és férje, akiket már nagyon kínzott az éhség. Meglátták a cég elérhetőségét Hill teherautóján, majd minden mindegy alapon felhívták őket. Holihan elmondta, nem gondolta volna, hogy sikerük lesz, de megpróbálták, ha már a parkolóban rekedtek.

Meglepetésükre a cégtől visszahívták őket, és kérték, hogy adják át a telefon Hillnek, akinek tulajdonképpen megparancsolták, hogy adjon annyi kenyeret az autósoknak, amennyire szükség van.

@yahoolife Bread truck saves the day for hungry stranded motorists on #Virginia highway after #winterstorm ♬ Witty Rescue - DJ BAI

Ez volt a legjobb kenyér, amit életemben ettem

– mondta később Holihan, aki akkor már több mint 20 órája vesztegelt a helyszínen.

Hill azt mondta, hogy még soha nem látott olyan káoszt, mint akkor, pedig már 14 éve teherautó-sofőr. A férfi folyamatosan járatta a motort, hogy melegen maradjon, két órát aludt és nem evett semmit, ennek ellenére segített másokon.

Többen megkérdezték tőle, hogy mennyi pénzt kér a kenyérért, és amikor azt mondta, hogy az étel ingyen volt, többen elsírták magukat.

A cég biztosan sokat kereshetett volna a kenyerekkel, de úgy döntöttek, hogy inkább segítenek az embereknek. Hihetetlen, hogy valaki úgy dönt, hogy az emberség fontosabb a profitnál

– mondta Holihan.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik