Nagyvilág

Egy szarvas ölt meg egy őrt a paraguayi elnök kertjében

ANUWAR HAZARIKA / NurPhoto / NurPhoto via AFP
ANUWAR HAZARIKA / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Életét vesztette egy a paraguayi elnöki palota őrségében szolgálatot teljesítő katona, miután a rezidencia kertjében élő szarvas átszúrta az agancsával.

A 42 éves katonát az Asunciónban álló elnöki rezidencia kertjében támadta meg hétfőn egy pettyes szarvas, amely Indiából ajándékként került a birtokra. A balesetet a palota biztonsági kamerái rögzítették. A felvétel szerint a katona belépett az elzárt területre, ahol az állatok élnek, és olyan mozdulatot tett, amellyel kiváltotta a szarvas támadó reakcióját. Az áldozatot egy katonai kórházba szállították, de súlyos szúrt sérülésébe még hétfőn éjjel belehalt.

Az elnöki palota és kertje több mint tíz hektáron terül el Asunción központjának közelében, és számos őshonos fajnak ad otthont, mások mellett dél-amerikai tapír és szarvasok is élnek a birtokon, korábbi kormányok alatt struccok és pónik is voltak a kertben.

A szóvivő szerint korábban nem fordult elő, hogy az elnöki rezidencián tartott állatok közül valamelyik emberre támadott volna. Az állatokat elzárva tartják, nem érintkeznek a rezidencia látogatóival – írja az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik