Nagyvilág

Nehézsúlyú erősítés – Klicsko katonának állt

Instagram / Ukrinform.hu
Instagram / Ukrinform.hu
A bokszolóból lett politikus területvédelmi gyakorlatokon vett részt.

Vitalij Klicsko kijevi főpolgármester belépett az ukrán hadseregbe, már részt is vett az ukrán főváros területvédelmi gyakorlatain – írja az Ukrinform.

Úgy gondolom, hogy egy ilyen képzés elengedhetetlen egy olyan ország felső- és középszintű tisztviselői számára, amely közel nyolc éve háborúban áll

– mondta. Az egykori nehézsúlyú profi ökölvívó emlékeztetett rá, hogy sokan szolgáltak közülük korábban a hadseregben, és ezeket a képességeket most vissza kellett állítani.

Vitalij Klicsko, amikor megkezdte a tartalékosokkal a felkészülést egy esetleges katonai konfliktusra, a Telegraph-nak adott interjúban élesen bírálta Vlagyimir Putyint, arra buzdította a nyugati szövetségeseket, nézzenek szembe az orosz agresszióval.

Joe Biden amerikai elnök vasárnap éjjel telefonon ígérte meg az ukrán államfőnek, Volodimir Zelenszkijnek, hogy az Egyesült Államok határozott választ ad, ha orosz támadás éri Ukrajnát. Az utóbbi időben a Nyugat és Oroszország viszonya feszültté vált.

Joe Biden múlt csütörtökön figyelmeztette Vlagyimir Putyint, hogy újabb szankciókat kockáztat, ha további katonai lépéseket tesz Ukrajna ellen. Putyin szerint egy ilyen intézkedés miatt teljesen megszakadhatnak a kapcsolatok a két ország között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik