Nagyvilág

Olasz lap: Homonnay Gergely még élt, amikor a mentősök rátaláltak

Bielik István / 24.hu
Bielik István / 24.hu

Újabb részleteket közölt az olasz Repubblica Homonnay Gergely halálával kapcsolatban, szúrta ki a hvg.hu. A lap hétfői cikkében arról ír, hogy a magyar író szombat reggel ötkor ment le a római Via Pontremolin található Bananon nevű klubba.

A Repubblica információi szerint Homonnay az újévi koccintást követően ment le a törökfürdőbe, délben pedig, amikor a klub tulajdonosai hívták a mentőket, az író még élt, de nehezen lélegzett, lényegében nem volt eszméleténél. A mentők azonban nem tudták újraéleszteni, az író negyed kettő után nem sokkal elhunyt.

Homonnay holttestét egy klinikára szállították, ahol vizsgálatokat végeznek, hogy kiderüljön, kábítószer-túladagolás okozhatta-e halálát. A lap úgy tudja, az író holmija között egyelőre beazonosítatlan port és folyadékot is találtak.

A rendőrség nemcsak a túladagolás kérdésében nyomoz, hanem a telefonhívásai és üzenetei átvizsgálásával azt is ki akarják deríteni, kivel töltötte az utolsó óráit Homonnay.

Az író halálát a szív és a keringés leállása okozta. Idegenkezűség gyanúja nem merült fel, de a rendőrség eljárást kezdett a helyszínen talált kábítószergyanús anyagok miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik