Nagyvilág

Végleg letiltott a Twitter egy republikánus képviselőnőt hamis hírek terjesztése miatt

Drew Angerer / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP
Drew Angerer / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

A Twitter Amerika ellensége és nem képes elviselni az igazságot

– így kommentálta a Telegramon Marjorie Taylor Greene amerikai republikánus képviselő, hogy a Twitter vasárnap végleg letiltotta a személyes fiókját. A vállalat a döntést azzal indokolta hogy a képviselőnő újra megszegte a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hamis, illetve félrevezető információk terjesztése ellen hozott irányelveiket.

Az MTI híügynökségi forrásokra hivatkozva írja, hogy képviselő korábban több figyelmeztetést is kapott, mert olyan összeesküvés-elméleteket terjesztett, amelyek megkérdőjelezték az oltások, illetve a maszkviselési szabályok hatásosságát. Greene fiókját a Twitter eddig négy alkalommal függesztette fel a felhasználási szabályok megsértése miatt,  az ötödik alkalommal azonban a Twitter végleg felfüggeszti a szabályokra fittyet hányó fiókokat.

Júliusban például egy hétre függesztették fel a georgiai republikánus képviselőnő fiókját, miután Joe Biden elnök felszólította a technológiai vállalatokat, hogy tegyenek határozottabb lépéseket a vakcinák elleni hamis állítások ellen. A Twitter akkor védelmébe vette a saját ezzel kapcsolatos törekvéseit, mondván, hogy több ezer tweetet távolított el hasonló okokból.

Greene képviselő utolsó tweetjei között szerepelt egy szombati bejegyzés, amely hamisan hivatkozott „rendkívül nagy mennyiségű, covid-vakcina okozta halálesetre”.

Vasárnap a Fehér Ház egészségügyi főtanácsadója, Anthony Fauci azt mondta, hogy az Egyesült Államokban szinte „vertikális növekedést” tapasztaltak az új COVID-19 megbetegedések számában, jelenleg átlagosan napi 400 000 eset, és a kórházi kezelések száma is emelkedett – írja az AP. A felfüggesztés a képviselőnek csak a személyes fiókját érinti, a hivatali foókját tovább használhatja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik